MIE yg gigih!!

|

Elo semua. entry kali nk saje nk cite pasal sorag daq ni. nick name MIE. name dlm ic dia x pasti la. MOHD ZULHELMI ABDUL WAHAB kot.( kalo silap jgn marah ok ) dia ni bru je blajo wat blog. payah gak nk ajo dia. tp ku gigih gak PERTURUNKAN ilmu yg aku ada ni wlu x sberapa. pagi ptg siang malam, ngadap laptop. tulis blog. cari template. add gadget. siap dia leh ym ku ckp KOMEN la entry dia...huhuhuhuhu...x pe la. dia ngan strok ngan blog itu. bia kn dia ngan blog2 ny.

pe2 pon, tok MIE, tq tumpang kn dok bilik ni, tq bg tido tilam yg empuk wlu kamo kena tido kat toto. halal kn makan minum. slama abg2 da kat cini. nti kalo p UPSI lg leh tumpang lg. lalalalala... pesanan abg2 pd MIE, trus kn gigih memblog, rajin2 blajo, x mo nakal2.rajin2 nti ym la abg2 okei!!

MIE ngah gigih update blog dia

dashboard blog MIE kat laptop dia

p/s : sori la MIE, abg2 curik2 tgk blog kamo time kamo mandi malam 2. huuhhuhu....jgn marah. nti kena jual.


Ku dan Banjaran Titiwangsa

|
Cuti hari natal ari 2 pa la join prgm anjuran belia perak. Pgrm ny adalah merentas BANJARAN TITIWANGSA. Tp name full prgm itu adalah merentas denai raja alam mat kilau. Hiking dr KG LINTAH ulu slim n tembus kat KG PAYA LEMBEK raub pahang. Pjalanan sejauh 30km dlm situasi mendaki mmg mcabar. Mengambil masa 8jam. Kami grak kul 8pg n tiba pd 4ptg. Cuaca pon ok n ujan Cuma renyai2 n x lebat pon. Kalo nk diikot kn, bnyk menda kun k cite pasal hiking kali ni. Tp bia la menda itu menjadi rasia ku. Korg juz tgk je la pic yg sempat d amik time prgm ini. Cuma nk kate prgm itu sgt best sbb ku dpt uji mental n fizikal ku. Yg penting ku bjaya lalui semua n kesimpulan ny KU MMG MANTAP!!



( tq tok staf2 pusat kesihatan yg 1 team ngan ku iaitu azman, kak hasnah, kak ijat, abg hairi dan mereka2 yg join prgm itu x lupa gak pd adq aizam yg ku kenal kat sane )

adq aizam org batu gajah

BEDAY perempuan CANTEK!!

|
Time krismas 2 gak la sbuk nk da beday dia
Hahahah
X pe la afiq aka perempuan
Pd 25/12/2009
Ku sambut kecik2 je ok
Jgn marah suday
Ingt kamo 2 dh mkn dewasa
Jgn gigih sgt
Naek kn pointer
Bia dpt keja kat planta minyak gak
Blh blanja arm nti ok

afiq time beday ari 2 kat fajar coner


p/s : slmt memyambut beday n slmt hari krismas, wat sesuatu itu ingt tuhan, ingt famli, jgn maen balon je. Jgn ngada2 nk mkn ais krim je smpi pointer jatuh ok. Abg2 dh nk p pktikal. Wish kat arm tok success ea pktikal ini.

Festkum 2009

|
Actually even ni dh lame. Tp x sempat la nk msuk kn. Sbb keja bnyk la cuti2 ni. Ok trus msuk story. FESTKUM 2009 taon di wat kat UPM as tuan umah. Tp tmpt ptandingan dorg pecah kn kpd universiti2 trdekat spt UKM, UITM dan UM. Mcm biasa la, ku akan turun untuk tgk ADEK2 yg gigih. Sbb ku pon gigih gak!! Stay ngan daq2 UTEM sbb pmpuan itu aka AFIQ dan ZACK ada skali. Tgk2 daq2 UPSI jap2 je sbb x msuk ngan dorg wlupun patot ny ku p sokong dorg. Nk dpndek kn cite trus la pd ucapan n harapan ok. Ucapan ditujukan kpd pmpuan itu aka AFIQ, gigih la ngan ABG PET yg wangi itu wlupun &^$* ngan daq UMP. Jgn tlalu gigih okei!! Kepada ZACK pula, rajin2 pki eskinol itu. Sbb muke kamo 2 dh getting better. X da la bnyk sgt harta kat muka itu. Dan pesanan yg paling penting adalah, jgn MAKAN kwn okei!! Chow…

zack yg cantek

afiq aka perempuan dok kena mekap


PETUA IMAM SYAFIE

|
Empat perkara menguatkan badan
1. makan daging
2. memakai haruman
3. kerap mandi
4. berpakaian dari kapas


Empat perkara melemahkan badan
1. banyak berkelamin (bersetubuh)
2. selalu cemas
3. banyak minum air ketika makan
4. banyak makan bahan yang masam


Empat perkara menajamkan mata
1. duduk mengadap kiblat
2. bercelak sebelum tidur
3. memandang yang hijau
4. berpakaian bersih


Empat perkara merosakkan mata

1. memandang najis
2. melihat orang dibunuh
3. melihat kemaluan
4. membelakangi kiblat


Empat perkara menajamkan fikiran
1. tidak banyak berbual kosong
2. rajin bersugi (gosok gigi)
3. bercakap dengan orang soleh
4. bergaul dengan para ulama


4 CARA TIDUR


1. TIDUR PARA NABI
Tidur terlentang sambil berfikir tentang kejadian langit dan
bumi.


2. TIDUR PARA ULAMA' & AHLI IBADAH
Miring ke sebelah kanan untuk memudahkan terjaga untuk solat
malam.


3. TIDUR PARA RAJA YANG HALOBA
Miring ke sebelah kiri untuk mencernakan makanan yang banyak
dimakan.


4. TIDUR SYAITAN
Menelungkup/tiarap seperti tidurnya ahli neraka.
|

MENGILA kat tren

|
Lokasi : TREN 2541 ( Rawang – Tg. Malim )
Jam : 8.45 malam
Suspek : AZARUDINAMRI


+Berikut adalah butiran kejadian yang berlaku+
Tg. Malim : Seorang pelajar semester 7 program pendidikan khas UPSI dilapor telah dating SAWAN GILE ny di sebuah tren ketika menuju ke sebuah destinasi tidak diketahui kelmarin. Suspek berumur 23 tahun dikatakan tiba-tibe gila dan meracau dengan meminta penumpang laen untuk mengambil gambar beliau. Menurut kenyataan org ramai yang berada ditempat kejadian, suspek pada mula ny senyap mungkin disebabkan mengantuk. Namun tiba2 maracau tanpa sebab. Suspek telah di bawa blk ke kediaman rakan ny di TAMAN NUSA. Suspek disiasat di bawah seksyen 32 (B) akta MENGILA DI TEMPAT AWAM. Sabit kesalahan suspek bule di hantar ke tanjung rambutan selama 5 tahun untuk mendapat kan khidmat psiktri. Sekian….



suspek yg gila

Ku D’ putrajaya

|
Ari 2 ku p PUTRAJAYA
Dgn harapan nk jmpa ngan PEGAWAI KHAS menteri KPTM
Epoiment kul 9 sepatut ny

Tp nk dijadikan cite
Si pengarah program
Datang LEWAT!!

Dia siap nanges2 lg kat KL SENTRAL
Sbb lewat n kena tingal tren
Cian gak kat dia

Tp x patot la
Sbb dh wat epoiment
Nti org ckp pe la kn
Ku n SUTHA smpi awal
Manakala si FATIMAH lewat 1jam
N dia asik mintak map je
Sbb takot ku marah n ngamok
Tp sbnr ny

Ku ok je
….Huhuhuhuu…

fatimah, amri , sutha

cantek kh aku?

My NEW room

|
Aku ada bilik
Bilik aku cantek
Aku sayang bilik aku
Bilik aku umpama syurga ku
Walau bilik ku x seberapa indah
Tp bilik ku lah menjadi tempat aku merehatkan badan ku yg letih ini


Oh bilik
Kau lah kekasih gelap ku
Akan ku hiasi mu hingga kau menjadi seindah mahligai kayangan
Akan ku jaga mu bak ku menjaga jantung dan hati ku

sepah gile meja ku ni

tilam ku pinky minki

p/s :
1. Bilik ku ni under progress lg loh
2. Sbnr ny x la cantek sgt. Saje je poyo

3. Lokasi terletak kat umah akak ku kat skyvilla appt

2 eko TOYOL

|
"Entry kali ni akan merungkai misteri kehilanagan duit yg berlaku di kediaman MAT ZAINON."

Adoi...
Permulaan cerita yang agak misteri nmpk ny
Padahal 2 eko TOYOL itu adalah adik n my anak buah la
…huuhhuhuhu…
Ala bukan pe
Skali tgk dorg maen ujan
Ngan pki spender je
Mmg dh mcm TOYOL celup da la
Korg x caya ke?
Kang korg tgk sndri kat video ni ea
Pas 2 decide dorg 2 TOYOL ke aku yg TOYOL

video
toyol 2 eko

ku di PANGKOR!

|
ari 2 ku p PANGKOR. ku join program CIKGU PRIHATIN MENGAJAK MASYARAKAT MEMBASMI RASUAH. menda 2 wat kat KG DATUK RAJA BAYANG. x da menda yg excited pon pasal prgm ni.cuma "busan.tensen.keji" xtau nk ckp mcm ne ngan program 2. sbb yg join ny pon daq2 bidan terjun. so dorg ni x la pndi sgt wat keja. displin jgn kate la. ku pon bkn ny nk kate pndi. tp bule la. mase 2 da mber ku p pantai maen BANANA BOAT. smpi ati dorg x ajak aku. x pe la. lg pon time 2 ku bz tlg urusetia setel tok MAJLIS PENUTUP. bia la dorg dgn banana ny. kami ditempat kn kat umah mak angkat. my mak angkat name PN. ROKIBAH. ok je mak 2. sempoi. mkn pon sedap meh..yg penting ku akan merindui semua program yg ada kat UPSI ni. nti ku dh stat pktikal. hua....


gambar2 kenangan